Dnes je 28. 09. 2024
svátek má Václav,Den české státnosti

Ve školce se zabydleli řemeslníci

Archiv

Dodávka a montáž oken vycházejí na 703 tisíce korun a pro investora je zajišťuje  Truhlářství Hypš z České Kamenice. Město Nový Bor získalo na rekonstrukci této školky příslib dotace ze státního rozpočtu ve výši 2, 5 milionů korun a zbývající sumu musí uhradit z vlastního rozpočtu.
MŠ Srdíčko využívá pro své potřeby dva objekty propojené krčkem, a to památkově chráněný dům č. p. 176 a dům č. p. 144. „Už je dokončená kompletní demolice spojovacího krčku a zedníci betonují základy pro nový. V objektu  č. p. 144 jsou hotové hrubé instalace elektro, zdravotechniky a byly zahájeny práce na montáži ústředního topení. Kromě toho probíhají zednické úpravy vyzdívek a řemeslníci opravují omítky,“ vypočítává Milan Geby, referent z odboru rozvoje města.  Součástí dílčí rekonstrukce je také obnova sociálního zázemí ve druhém nadzemním podlaží objektu č. p. 144.
Demontáž původních oken a montáž oken nových v objektu č. p. 176 mohla být zahájena až 30. června, poněvadž předškolní zařízení bylo v provozu  do 26. června.
Projekt na rekonstrukci MŠ Srdíčko zpracovala M – Projekce Děčín. Probíhající rekonstrukce je celkově zaměřena na energetická úsporná opatření, poněvadž v objektech docházelo k velkým tepelným ztrátám. Zrekonstruovaná musí být i stará nevyhovující kotelna.
„Kontrolní dny probíhají na stavbě každých čtrnáct dnů. Prozatím vše nasvědčuje tomu, že městu Nový Bor bude zrekonstruovaná MŠ Srdíčko předaná v polovině srpna,“ předpokládá Milan Geby.